ZOE MUTH and the LOST HIGH ROLLERS (USA)

Datum en Tijdstip: 
17 februari 2012 - 21:00
Lokatie: 
ROTR @ 't Keerpunt Spijkerboor Drenthe
Organisator: 
Roots on the Road

Zoe Muth and the Lost High Rollers

Groovy americana, goeie band, aanbevolen door Eilen Jewell

Zoe Muth is afkomstig uit Seattle, de stad die muzikaal vooral bekend werd door de keiharde grunge van Nirvana en Pearl Jam; En daarnaast ook nog de geboorteplaats van Jimmi Hendrix. Kortom, een plek waar je direct geconfronteerd wordt met de rockmuziek. Dat is wat de mooie blonde countryzangeres Zoe ook overkwam. Tot ze op de middelbare school de ‘Anthlology of American American Folk Music’ ontdekte. Vanaf dat moment besloot ze om zelf songs te gaan schrijven; Kernachtige teksten met rake observaties, met name over mannen die je als dolende vrouw maar beter niet kunt ontmoeten. Songs als ‘You Only Believe Me When I’m Lying‘ en ‘If I Can’t Trust You With A Quarter’ spreken duidelijke taal. En als het dan voor de zoveelste keer weer mis gaat, is het enige wat er dan nog over blijft ‘Just A Song To Sing. If We’ve Still Got That, Well, Ain’t That Something’. Haar inspiratie haalt Muth vooral bij beroemdheden als Bob Dylan, Woody Guthrie en Carter Family.

Zoe bracht twee albums uit die gevuld zijn met goedgemaakte Americana waar een respect voor de klassiekers van het genre uit blijkt. Dat deed ze in eerste instantie in eigen beheer, maar inmiddels staat ze op het vermaarde Signature Sounds label (o.a. Eilen Jewell en Jeffrey Foucault). Het titelloze debuutalbum van Zoe Muth, dat in 2009 in de Verenigde Staten verscheen, is nu ook officieel uitgebracht in Europa. Haar tweede album ‘Starlight Hotel‘ verscheen vorig jaar, een overtuigende en evenwichtige plaat, die geen moment onder doet voor de recente platen van veel beroemdere collega’s in het genre. Een album vol met eerlijke rootsmuziek die lovende recensies kreeg en haar vergelijkingen met o.a. Emmylou Harris, Dolly Parton en Lucinda Williams opleverde. Het onderstreept de bewering dat we hier te maken hebben met een grote belofte in het genre, al is Zoe Muth de belofte na twee uitstekende platen wat ons betreft zo langzamerhand wel ontstegen.

Lost High Rollers (Ballard. Washington Un USA) komt als bandnaam uit het nummer ‘No Lonesome Time’ van Townes van Zandt. Het is een opvallend strakke backing band, die het traditionele genre brengt zonder ooit duf te klinken. Ze kunnen flink uithalen maar ook fantastische riffs spelen. Sowieso twee grandioze muzikanten werpen hun schaduw ver vooruit: ‘GoodOld’ Dave Harmoon op pedal steel en lead gitaar en Ethan Lawton op de mandoline. De rest van de band doet daar zeker niet voor onder.

Zoe Muth and the Lost High Rollers brengen met groovy americana de verloren waarden weer naar boven. ‘What You See Is What You Get’ Ze komen niet uit Texas, Kentucky of Tennessee zoals je zou vermoeden maar uit Seattle, uit het Noord Westen van de USA. Ga dat horen en vooral ook zien! Vrijdag 17 februari komen ze voor hun laatste optreden in de Europese tour naar ROTR @ ’t Keerpunt Spijkerboor Drenthe.

Signups closed for this Evenement