EIVØR (PÁLSDÓTTIR) (FAROE ISLANDS) Support Rachael Sage

Datum en Tijdstip: 
11 november 2015 - 20:30
Lokatie: 
ROTR @ VANSLAG Borger
Organisator: 
Roots on the Road

Eivør komt naar ROTR@VanSlag en daar zijn we heel trots op! Wachten kan soms lang duren maar nu is het zover. Woensdag 11 november laat ze haar kristalheldere stem horen in Borger; Ze komt met haar bassist en haar drummer. In een korte tour doet ze drie kerken aan: VanSlag Borger, Buiksloterkerk Amsterdam en Roepaen Ottersum. De muziek van Eivør is betoverend mooi. Waar anders komt haar stem beter tot zijn recht dan in de oude Willibrordkerk. Zonder chauvinisme denken wij dat Eivør juist daar het mooiste gaat klinken. ROTR@VanSlag is muzikale ontmoetingen van mensen met passie voor muziek; In een prachtige ambiance, zonder opsmuk. Waar bijzaken geen indruk maken, maar waar het gaat om muziekbeleving. We verwachten een volle kerk en raden aan te reserveren. www.rootsontheroad.nlwww.vanslag.eu

Eivør Pálsdóttir (Syðrugøta, 21 juli 1983) is een Faeröerse zangeres en songwriter. Eivør was vanaf 1999 lid van de Faeröerse rockband Clickhaze maar begon daarnaast ook een solocarrière onder de naam Eivør. Ze zingt in het Faeröers, IJslands, Engels, Noors en Zweeds.

Aanvankelijk zong ze Faeröerse volksliederen en balladen, maar vervolgens heeft ze haar repertoire enorm uitgebreid en zingt nu in een groot aantal verschillende muziekstijlen en genres, zoals rock, jazz, folk, pop en zelfs klassieke muziek. Een groot deel van de door haar gezongen liederen zijn eigen composities. Zijzelf beschrijft haar stijl op enkele dvd’s als Ethno-Jazz of Country-Roots.

RACHAEL SAGE (USA) doet woensdag 11 november het voorprogramma van Eivør. Ze is geboren in Port Chester, New York en al tijdens haar jeugd had ze een grote belangstelling voor de kunsten, van dans tot poezie tot muziek. Dat laatste heeft ze doorgezet en hierin heeft ze zich gevormd tot een singer- songwriter van formaat en een uitstekend pianiste. Naast haar zingen is Rachael Sage ook producer en beeldend kunstenaar, Aan het begin van haar muzikale carrière richtte ze haar eigen platenlabel MPress Records op. Hiermee bracht ze inmiddels 14 albums uit waarvan 13 solo en één in een samenwerking met andere musici. Vorig jaar (2014) bracht ze twee platen uit waarvan de laatste met als titel ‘Blue Roses’. Rachael Sage toert regelmatig in Noord Amerika en Europa waar ze het podium deelde met o.a. Sarah McLachlan, Judy Collins, Marc Cohn, The Animals, Jamie Cullum en Ani DiFranco. 

 

Recensie: Fileunder Eivør – Bridges 14 juli 2015 Theo

Aglaope, Aglaophonos, Leucosia, Ligeia, Molpe, Parthenope, Peisinoë, Raidne, Teles, Thelxepeia, Thelxiope zijn de namen van sirenen. Halfgodinnen uit de Griekse oudheid die met hun gezang zeelieden schipbreuk lieten lijden op de rotsen van de eilanden waar ze woonden. Daar kan in de eenentwintigste eeuw met gemak de naam van Faeröerse Eivør, of Eivør Pálsdóttir zoals ze voluit heet, toegevoegd worden. Niet alleen haar fysieke schoonheid is onbetwist, ze kroop voor een musical al eens in de huid van Marilyn Monroe, maar ze is anders dan haar 'evenbeeld' ook gezegend met een stem die je in verwondering doet afvragen waarom er in recenter jaren niet veel vaker schipbreuk geleden is op de rotsachtige kusten van de Faeröer eilanden. Misschien heeft het er mee te maken dat Eivør ondanks haar bijna bovenaardse schoonheid en betoverend mooie stem een mens van vlees en bloed is en geen wraakzuchtige halfgodin. En dat is een prettige bijkomstigheid. Want dat je genot moet bekopen met de dood da's typisch iets voor Griekse geschiedschrijvers. Bridges heet het nieuwste album waarop ze haar betoverende vocalen en prettige mix van folk en pop met ons deelt. En Bridges is beslist geen straf om naar te luisteren. Het is een subtiel album met elektronische drums en spaarzame strijkarrangementen. In vergelijking met haar poppier vorige album Room doet de productie enigszins spartaans aan. Maar Bridges is een album dat zich langzaam ontvouwt. En zo zuigt Eivør je mee haar wereld in, een wereld die in alles de sfeer van het hoge noorden ademt. Hopelijk komt Eivør snel (weer) naar Nederland om ons live op nog intiemere wijze deelgenoot te maken van die wereld. Dan kan ik haar complimenteren met haar nieuwste album. Als ik durf tenminste. Want ik zeg nu wel dat Eivør een gewoon mens van vlees en bloed is, helemaal zeker weten doe ik het niet.

 

Signups closed for this Evenement