PERT' NEAR SANDSTONE bij Coco Maria Veenhuizen

Datum en Tijdstip: 
24 mei 2018 - 20:00
Lokatie: 
Roots on the Road in Coco Maria
Organisator: 
Roots on the Road

UITVERKOCHT! Wachtlijst mogelijk! Ook nog te zien op Ribs & Blues Raalte (20 mei) en Paradiso (21 mei).

Pert'Near Sandstone komt donderdag 24 mei naar Coco Maria LIVE in Veenhuizen. Het wordt weer een optreden op de prachtige binnenplaat van Hein en Jittie Moes. Houdt die datum vrij!

De bandleden zijn Nate Sipe - fiddle/mandolin/vocals, Kevin Kniebel - banjo/vocals, J Lenz - guitar/vocals, Justin Bruhn - bass/vocals, Matt Cartier - clogs.

Van de zomer stonden ze in Paradiso naast de Margo Price, the First Lady op Take Root 2017: Pert’ Near Sandstone! Een bluegrass/newgrass band uit Amerika; Americana en roots van de beste soort uit Minneapolis/St. Paul, Minnesota. Ze zijn onderdeel van de Minnesota Roots Scene die tijdgenoten omvat als Charlie Parr, Trampled By Turtles en 4onthefloor. De band tourt uitgebreid door Noord Amerika en bracht sinds 2004 zes albums uit. Voormalig full-time lid (en nu medewerker) Ryan Young speelde fiddle bij het prestigeuze Trampled By Turtles. Dave Simonett, ook van Trampled By Turtles verklaart Pert’Near Sandstone als één van zijn favoriete hedendaagse bluegrass belevingen in de Verenigde Staten. Pert’Near Sandstone deelde het podium met vele legendarische muzikale talenten, zoals Wilco, Ralph Stanley, Del McCoury, Steve Martin, The Streep Canyon Rangers en Yonder Mountain Stringband.

Pert'Near Sandstone is vijf muzikanten, vijf snaarinstrumenten, één microfoon en een oud timey bluegrass-geluid. Dat is een goede manier om de band te beschrijven voor iedereen die nog nooit van deze groep heeft gehoord. De band bestaat uit Nate Sipe op mandoline en fiddle, Kevin Kniebel op banjo, J Lenz op akoestische gitaar, Adam Kiesling op contrabas en Andy Lambert op klompen en wasbord. Pert Near Sandstone brengt een up-tempo, voet (of klomp) stampende energie die de groep naar een steeds hoger wordend niveau van bekendheid brengt.

Als deze Amerikanen de weg naar je hart niet weten te vinden, weten wij het ook niet meer. We zouden het bijna bluegrasspop willen noemen, omdat de liedjes zo verleidelijk meezingbaar zijn. Daarmee zouden we echter voorbijgaan aan het feit dat Pert' Near Sandstone bluegrass speelt alsof ze het genre zelf heeft uitgevonden. Hoeveel banjo- en fiddlehartstcht kun je aan... 

.

Signups closed for this Evenement