Take Root 2022....

Take Root 2022, viel ons in zijn totaliteit wat tegen. Wel bomvol met 3200 bezoekers. Dat is vaak anders geweest. Top! Ons hoogtepunt van het festival is de uit Melbourne Australië afkomstige singer songwriter Courtney Barnett. Zij wordt begeleid door twee geweldige muzikanten op drums en op bas!

Courtney Barnett maakt slacker-rock van de bovenste plank. Voor haar nummers gebruikt zij grappige observaties van alledaagse gebeurtenissen en knalt er vervolgens in met een verwoestende zelfreflectie. 

De elektrische gitaren legt ze finger picked haar volledige wil op met een ongekende souplesse. Haar liedjes zijn poëtische, grappige schetsen van de dagelijkse realiteit en met haar muziek en nonchalante teksten geeft zij de rockwereld een verfrissende injectie. Het album ‘Sometimes I Sit And Think, And Sometimes I Just Sit’ uit 2015 neemt ons mee naar de hectische en energieke jaren 90’ waar bands als Sonic Youth, Nirvana en Pavement domineerden. Op de nummers ‘Depreston’ en ‘Three Packs A Day’ klinkt ze ze zacht en lief maar op ‘Pedestrian At Best’ en ‘History Eraser’ vliegen de met de vinger geplukte gitaarsalvo’s je om de oren. Tijdens het vele touren met die plaat ontmoette ze Kurt Vile (ex-The War On Drugs) in wie ze een muzikale soulmate vond, hetgeen resulteerde in het gezamenlijke album Lotta Sea Lice uit 2017. In 2018 verscheen van haar tweede album ‘Tell Me How You Really Feel’.