Share

Pure Music & Theatre

WENDE > SPOT Oosterpoort Groningen, 25 november 2022

Wende en 'De Wildernis', wat ons verbindt: ‘Een kort leven in al z’n grilligheid, tederheid en schoonheid dat het verdient om vol geleefd te worden. Een samenwerking met Theater Oostpool. Uitvoering 70, de laatste, in Groningen! Een tour in etappes en herhaalde repetities. Geen spoor van sleetsheid. Een groots optreden. Wende Snijder ontdekten we jaren terug op Terschelling’s Oerol, op het Groene strand; Met de voeten in het Wadwater luisterend naar haar Franse chansons. Joop Mulder haalde haar, Joop is dood. Oerol is, in onze beleving, op sterven na dood. Wende leeft en hoe. ‘Deze Gin / Die gaat erin’ is niet het carnavalslied maar haar confronteren met kwetsbaarheid en mankementen. Wende declameert. Zij is een vakvrouw en bovenal een MENS!

Lees verder »

WENDE...

Wende, vrijdag 25 november in de Oosterpoort. Er zijn weer kaarten! 'Voor alles'. Geweldige taal, de tekst van Joost Zwagerman, in 2015 uit het leven getreden. Onderdehuidkruipend allemachtigprachtig.

Lees verder »

Take Root 2022....

Take Root 2022, viel ons in zijn totaliteit wat tegen. Wel bomvol met 3200 bezoekers. Dat is vaak anders geweest. Top! Ons hoogtepunt van het festival is de uit Melbourne Australië afkomstige singer songwriter Courtney Barnett. Zij wordt begeleid door twee geweldige muzikanten op drums en op bas!

Courtney Barnett maakt slacker-rock van de bovenste plank. Voor haar nummers gebruikt zij grappige observaties van alledaagse gebeurtenissen en knalt er vervolgens in met een verwoestende zelfreflectie. 

Lees verder »

TAKE ROOT 2022

Mooie line-up! Watchhouse > Anais Mitchell > Greogory Alan Isakov > S.G. Goodman > Band of Horses > Hollis Brown >Cowboy Junkies > Courtney Barnett > Shakey Graves > The Sadies .... Ongeveer de route die we voor vanavond gepland hebben.

Lees verder »

Bryan McMullan, gezien 7 juni SPOT Groningen

Muziek: https://www.youtube.com/watch?v=RRCHVs9jB2Q

Bryan McMullan, de support van Larkin Poe, verdiend van Roots on the Road een apart podium, alleen voor hem, omdat we hem zo goed vinden. Singer- songwriter en ziel. 

Lees verder »

Larkin Poe - gezien 7 juni SPOT Groningen

Muziek: https://www.youtube.com/watch?v=irQ7N7h6rEc   Note: Youtube is van Roots on the Road, 47.000 bekeken. TROTS !

Larkin Poe staat voor Rebecca en Megan Lovell (Nashville Tennessee). Met bassist Brent Tarka Layman (Florida) en drummer Kevin McGowan (New York) deden zij 7 juni 2022 in de kleine zaal van Oosterpoort een geweldig optreden, rockend en heerlijk rauw. Met prima geluid, het mag gezegd OP!! In 2015, 5 jaar na hun opkomst stond Larkin Poe op het Roots on the Road Podium in VanSlag. In 2019 zagen we de band in Bitterzoet in Amsterdam, de zweetkit van Paradiso. Larkin Poe heeft op deze Europese Toer het goede gezelschap van super support Ryan McMullan uit Belfast; Singer- songwriter van verhalende en rauwe liedjes vol passie. Met prachtig gitaarwerk en een machtige stem is hij de singer- songwriter die echt boeit; Als zeldzame parel in de popmuziek. In 2018 zagen we Ryan McMullan op Eurosonic Noorderslag. Op 6 februari 2023 is hij opnieuw te bewonderden in Paradiso.

Lees verder »

Angel Olsen - Big Time

Recensie de krenten uit de pop; Angel Olsen slaagt er tot dusver in om op ieder album weer anders te klinken, maar wel garant te staan voor kwaliteit, wat haar ook weer lukt met het vooral met countrysongs gevulde Big Time. Angel Olsen kreeg het afgelopen jaar te maken met intense vreugde en intens verdriet en waarin kun je dit beter bezingen dan in countrysongs. Het door Jonathan Wilson geproduceerde Big Time wordt Angel Olsen’s countryalbum genoemd en daar valt veel voor te zeggen, al maakt de Amerikaanse muzikante ook wel wat uitstapjes naar andere genres. Jonathan Wilson heeft het door topmuzikanten volgespeelde album fraai geproduceerd, maar het is de zang van Angel Olsen die ook dit keer de meeste indruk maakt. Haar stem riep in het verleden nog wel eens wat weerstand op, maar op haar countryalbum zingt Angel Olsen de sterren van de hemel. Een volgend topalbum in een fascinerend oeuvre. lezen en luisteren 

Lees verder »

Kelly Joe Phelps - RIP

https://www.youtube.com/watch?v=2EuiBfbox4s

Kelly Joe Phelps, een ziel in onze muziek, is heengegaan. Hij overleed 31 mei op 62 jarige leeftijd thuis in Iowa US. Kelly Joe Phelps (US) was een meester-gitarist. Hij is het best te omschrijven als een mix van delta blues en jazz. Invloeden van jazz-grootheden Ornette Coleman en Miles Davis en bluesgigant Mississippi Fred McDowell zijn onmiskenbaar aanwezig. Door de jaren heen ontwikkelde hij een geheel eigen stijl en bracht hij een tiental Cd’s uit van uitzonderlijke kwaliteit. Wij herinneren Kelly Joe Phelps van zeer nabij. Hij stond twee keer op het Roots on the Road podium. Op 6 juni 2010 op het ROTR festival 'Rhythm & Roots' met Corinne West (US).

Lees verder »

Tiny Legs Tim - RIP

Tiny Legs Tim, de beste blues muzikant van België (Gent) is woensdag jl. overleden. Tijdens de transplantatie van een nieuwe (derde) lever begaf zijn hart het; Hij kampte jarenlang met een ernstige leveraandoening. Tiny Legs Tim gaf de Vlaamse blues vooral een hip gezicht naar jongeren; We ontdekten hem bij Teus in Rode Haan en hadden een mooi gesprek. We hebben Tim daarna op meerdere festivals en tijdens concerten ervaren als een kundig en vooral gedreven muzikant. Tiny Legs Tim werd slechts 44 jaar. Dankjewel Tim de Graeve, we missen je. Rest In Peace.  https://www.youtube.com/watch?v=VEjts4cOQak

Lees verder »

Abigail Lapell - Stolen Time

Zeker bij eerste beluistering moest ik vooral aan Natalie Merchant denken, maar Stolen Time van Abigail Lapell blijkt al snel een wonderschoon en bijzonder folkalbum dat met de besten in het genre mee kan. Abigail Lapell sleepte in Canada al de nodige folkprijzen in de wacht, maar met het prachtige Stolen Time moet ook de rest van de wereld kennis gaan maken met haar bijzondere muziek. De muzikante beschikt over een bijzondere stem, die de songs op haar nieuwe album voorziet van gevoel en doorleving. Stolen Time bevat een aantal sober ingekleurde folksongs, maar ook een aantal wat voller klinkende songs, die Abigail Lapell een eigen geluid geven. Het is een geluid dat zich steeds nadrukkelijker opdringt en dat ook steeds meer indruk maakt. De Canadese muzikante imponeert uiteindelijk met tijdloos klinkende songs maar ook met een karakteristiek eigen stempel. Lezen en luisteren

Lees verder »